Gulliverarchitecten | referenties


Tour

1/5

Hieronder kunt u onze projecten bekijken. Klik daarna op volgende pagina van de tour.


Referenties


Dakopbouw woning Rustenburg
Den Haag


Opdrachtgever Sander Scholtes en Danielle Roos over Gulliver architecten:

" Er was een flinke strijd tussen het bestemmingsplan (dakhoek 40°) en 2 precedentwoningen (dakhoek 70°). Sander is deze strijd voor ons vol passie aangegaan en heeft hem gewonnen, zodat wij nu onze dakopbouw mogen bouwen zoals wij dat wilden!

Met vriendelijke groet,
Sander en Daniëlle
"

Den Haag, 7 juli 2020
Interieurontwerp Penthouse te Nieuwkoop


Opdrachtgevers Jacques en Roos Meys:

" Sander heeft ons geholpen met het maken van een nieuwe indeling en met onderdelen van de inrichting van onze nieuwe woning in Nieuwkoop. Omdat de entree zich in het midden van de penthouse bevindt stelde Sander voor om veel daglicht binnen te halen via een lichtstraat op het dak, met als gevolg een magistrale entree met een zee van licht. We zijn iedere dag weer erg blij met het resultaat. Al onze gasten reageren verrast en enthousiast als zij bij ons de voordeur binnenkomen. Het is een fantastische plek om te wonen.

Nieuwkoop, maart 2017

Dakopbouw woning Essesteijn Voorburg
Den Haag


Opdrachtgever Alexis MacKinnon over Gulliver architecten:

" Voor onze dakopbouw moesten wij een omgevingsvergunning aanvragen en dat heeft Sander Luiten voor ons gedaan. Hij heeft de tekeningen e.d gemaakt, alles bij de gemeente ingediend en het contact met de gemeente onderhouden. Super, wij hoefden niets te doen en de vergunning was heel snel geregeld! "

2 november 2015
Renovatie praktijkruimte psycholoog en woning
Den Haag


Opdrachtgever Saskia de Bel over Gulliver architecten:

" Sander ontwierp de nieuwe indeling voor de verbouwing van mijn woonhuis en praktijkruimte. Hij begreep meteen hoe ik het voor mij zag. Het huis ademt een natuurlijke sfeer uit, die al begint bij de nieuwe ruime entree met materialen als glas en prachtige klassieke ijsselsteentjes. De onhandige hokkerige indeling heeft plaats gemaakt voor een vanzelfsprekende ruime en lichte opzet. Het huis is echt een thuis geworden en helemaal naar mijn eigen smaak. "

2 september 2013
Verbouwing woning Den Haag


Opdrachtgever Joost Jordaan over Gulliver architecten:

" In ons bovenhuis in de Zeeheldenbuurt hebben wij een dakkapel met badkamer laten bouwen in een schuin dak (zomer 2013). Gulliver Architecten heeft het ontwerp getekend en de vergunningaanvraag voor ons verzorgd. Gulliver Architecten heeft de noodzakelijke bouwkundige berekeningen bij een externe partij laten maken. Aangezien ik een groot deel van de tijd in het buitenland ben heb ik de meeste communicatie per mail en telefoon gedaan. Ik was zeer tevreden over de prettige en professionele werkwijze en snelle follow- up van Gulliver Architecten. Blijkbaar was de vergunningaanvraag zo goed en duidelijk ingediend dat de vergunning binnen drie dagen verleend werd door de gemeente Den Haag!

Na de positieve ervaringen bij het ontwerpen en de vergunning aanvraag heb ik daarna Gulliver Architecten ook gecontracteerd voor de bouwbegeleiding. Voor een fixed fee hebben zij de offerte aanvragen gecoordineerd, geadviseerd en geholpen in de aannemer selectie en tijdens de verbouwing de voortgang bewaakt en kwaliteitscontroles uitgevoerd. Alles in goede samenspraak en harmonie met zowel mijzelf als de aannemer. Onverwacht bleek er asbest in het dak te zitten dat eerst gecontroleerd en verwijderd moest worden door gespecialiseerde bedrijven. Hierdoor moest alles opnieuw gepland worden en liepen we drie weken vertraging op. Gulliver Architecten is ook daar erg ondersteunend geweest. Vanwege mijn verblijf in het buitenland heb ik Gulliver Architecten de sleutels van ons huis gegegeven. Tijdens onze afwezigheid hebben zij namens ons, in volledig vertrouwen, en naar volle tevredenheid toezicht gehouden op de verbouwing.

Ook over de bouwbegeleiding was ik zeer tevreden. Wat mij betreft erg veel "value-for-money". Gedegen, professioneel en tegelijkertijd flexibel als er door onverwachte situaties veranderingen doorgevoerd moeten worden. Gulliver Architecten was ons aangeraden door Anna's Makelaardij uit Den Haag, de makelaar die ons geholpen heeft bij de aankoop van ons appartement. Ik ben erg positief over Gulliver en beveel hen van harte aan. Indien gewenst ben ik graag bereid een en ander nader toe te lichten."

Den Haag, september 2013

Joost Jordaan
joost.jordaan@heineken.com


Verbouwing woonhuis Wateringen


Opdrachtgever Piet van Vliet over Gulliver architecten:

" Ik zou iedereen aanbevelen advies in te winnen wanneer je (ver)bouwplannen hebt. Ik heb Sander benaderd omdat ik hem kende als kameraad van onze zonen Mark en Iwan. Ik wist dat hij architect is, maar vaktechnisch hadden we nog niet eerder met hem samengewerkt. Nu het eindresultaat - technische omschrijving en gedetailleerde tekeningen - op tafel ligt is het voor ons zonneklaar dat dit de enige weg is om toekomstige problemen voor te zijn. Het verbouwen van mijn kantoor met daarin een prachtige boekenkast zal als eindresultaat menig visite - zowel zakelijk als prive - bevestigen dat er een vakman bezig is geweest om onze ideeen gestalte te geven. Wat mijn vrouw Joke en ik betreft bel of mailen we Sander weer voor nieuwe adviezen bij een volgende verbouwing in en rondom ons huis.

Groeten,
Piet en Joke van Vliet
Renovatie en uitbreiding woning Nijmegen


Opdrachtgever Hans Schuur over Gulliver architecten:

Na een intensief onderzoek naar mogelijkheden zijn we via internet bij Gulliver terecht gekomen. Sander heeft ons met zijn frisse aanpak ingepakt en heeft aangetoond dat hij geen gebakken lucht verkocht. De samenwerking om te komen tot een ontwerp verliep heel goed, wij konden onze ideeën bij hem kwijt en Sander gaf oprecht aan waar hij vond dat we te ver van de basis afweken, hiermee heeft hij het totaal concept in stand gehouden. Ook de uitwisseling van tekeningen en het gebruik van zeer toegankelijke presentatie methodes hielpen ons om vanuit schetsen en tekeningen een goede visualisatie te maken van het geheel. Sander heeft zich zeer ingeleefd in de huidige situatie, onze wensen, maar ook in de omgeving van het pand, dit maakte dat hij ondanks zijn onbekendheid met Nijmegen, een zeer overtuigend pleidooi had richting de welstand commissie wat ook inhoudelijk teruggreep op de historie van de wijk, het bestemmingsplan en de omliggende panden. Momenteel zijn we in de uitvoeringsfase en is Sander zeer betrokken bij zijn projecten, waarbij hij ook meedenkt over de inrichting en afwerking. Wij zijn uitermate tevreden en bevelen hem dan ook aan voor Uw project.
May 19, 2011