Gulliverarchitecten | project1


Nieuwbouw
Woningen RijswijkBuiten
Woning Den Haag
Woning Den Haag
Woonhuis Wassenaar
Woonhuis Den Haag
Nieuwbouw
Woonhuis Den Haag
Woonhuis Den Haag
Appartementen Scheveningen
Eco restaurant Mid.Delfland
Verbouwing
Appartementen Den Haag
Appartementen Delft
Penthouse Nieuwkoop
Toko Ina Gouda
Praktijk/woning Den Haag
Verbouwing
Woonhuis Nijmegen
Woonhuis Den Haag
Appartement Den Haag
Woonhuis Delft


Renovatie en uitbreiding woning Nijmegen


Projectgegevens


Projectgegevens


opdrachtgever:
dhr. en Mevr. Schuur

ontwerp:
Gulliver architecten

realisatie:
Medio 2011

Aannemer:
Burghouts te Nijmegen

Constructeur:
Middelhuis en Schleipfenbauer

Installaties:
De Leeuw Beneden-Leeuwen BV

Na een intensief onderzoek naar mogelijkheden zijn we via internet bij Gulliver terecht gekomen. Sander heeft ons met zijn frisse aanpak ingepakt en heeft aangetoond dat hij geen gebakken lucht verkocht. De samenwerking om te komen tot een ontwerp verliep heel goed, wij konden onze ideeën bij hem kwijt en Sander gaf oprecht aan waar hij vond dat we te ver van de basis afweken, hiermee heeft hij het totaal concept in stand gehouden. Ook de uitwisseling van tekeningen en het gebruik van zeer toegankelijke presentatie methodes hielpen ons om vanuit schetsen en tekeningen een goede visualisatie te maken van het geheel. Sander heeft zich zeer ingeleefd in de huidige situatie, onze wensen, maar ook in de omgeving van het pand, dit maakte dat hij ondanks zijn onbekendheid met Nijmegen, een zeer overtuigend pleidooi had richting de welstand commissie wat ook inhoudelijk teruggreep op de historie van de wijk, het bestemmingsplan en de omliggende panden. Momenteel zijn we in de uitvoeringsfase en is Sander zeer betrokken bij zijn projecten, waarbij hij ook meedenkt over de inrichting en afwerking. Wij zijn uitermate tevreden en bevelen hem dan ook aan voor Uw project.May 19, 2011




Het project

Op een bijzonder stukje Nijmegen aan de rand van het bosrijke gebied tussen Malden, Groesbeek en Nijmegen, is rond 1930, als één van de eerste in het gebied een vrijstaande woning gebouwd. Na 80 jaar van verbouwingen en uitbreidingen krijgt de woning een totale make-over. Een nieuwe gevelindeling, een nieuwe ruimteindeling, een uitbreiding met mansardekap aan de achterzijde en een nieuwe entreepartij aan de zijkant. Het ontwerp is tot stand gebracht in nauwe samenwerking met de opdrachtgevers Hans en Margaret Schuur met als bijzondere uitgangspunten een vleugje van de sfeer van de jaren dertig en een ruime opzet van de ruimtes en veel zonlicht.