Gulliverarchitecten | diensten


AAN DE SLAG

Ontwerp samen met ons het ultieme huis

Beleef vooraf de woning in 3d

Architectuur in harmonie met de aarde

Bouw zorgeloos met onze vakkundige bouwbegeleiding

Groot comfort en lage energiekosten


ONTWERP IN 3D

Wellicht heeft u plannen voor het bouwen van een nieuwe woning. Samen brengen wij uw visie en uw ideeen in kaart. Aan de hand van 3d-technieken kunt u vooraf de woning beleven. Op deze wijze komt in stappen het ontwerp tot stand van de ultieme woning.

Technische tekeningen en andere documenten volgen als basis voor de bouwaanvraag en het bouwtraject.

EXTRA COMFORT EN EEN LAAG ENERGIEVERBRUIK

Vroeg in de ontwerpfase wordt de ambitie op het gebied van energiezuinigheid besproken en het bijbehorende stappenplan. Middels de strategie van de Trias Energetica wordt de woning energiezuining gemaakt. Een extra goed geïsoleerde bouwkundige schil zorgt ervoor dat de energie niet verloren gaat. Zoveel als mogelijk wordt gebruik gemaakt van natuurlijke energiebronnen, zoals de zon door middel van bijvoorbeeld grote ramen op de zuidkant van het huis, zonnepanelen en een zonneboiler. Daar worden geavanceerde installaties aan toegevoegd om op een zo efficient mogelijke manier in de resterende energie behoefte te voorzien. Dit kan bijvoorbeeld met warmtepompen, maar ook door het beperken van energieverlies door kleinere leidinglengten en driedubbel glas. Om het huis op een nog hoger niveau te krijgen van energiezuinigheid, kan worden gekozen voor het luchtdicht uitvoeren van de bouwdelen. Hier wordt een een ventilatiesysteem aan toegevoegd met warmte terugwinning. Hierdoor wordt de hoeveelheid warmteverlies door ventilatieluchtstroming beperkt. Op deze manier wordt het gewenste niveau behaald.

Vooral in de koudere maanden zorgt een energiezuinig huis voor veel extra comfort. Het gevolg van de extra goede isolatie is, dat de temperatuur overal in het huis constanter is. Dit komt doordat de minder gebruikte ruimtes, die over het algemeen minder verwarmd worden, warmer blijven door de goede isolatie. Hierdoor wordt ook de hoeveelheid tocht verminderd, de luchtstroming die veroorzaakt wordt door de temperatuurverschillen tussen de ruimtes. Ook een betere kierdichting of zelfs een luchtdichte afwerking van gevels en dak vermindert drastich de hoeveelheid tocht in een huis, omdat verse koude lucht niet meer door kieren het huis binnenkomt, maar voorverwarmd door de warmte wisselaar van het ventilatiesysteem.

Een van de bekendste methodes om extra goed te isoleren is de PassiefHuis methode. De PassiefHuis principes zijn afkomstig van de Zweedse professor Bo Adamson. Een passiefhuis is een uitermate goed geïsoleerd gebouw dat niet meer dan 15 kWh/m2 per jaar verbruikt voor verwarming van de ruimten. Een passiefhuis gebruikt een vierde van de energie van een gangbare nieuwbouwwoning en stoot 54% minder CO2 uit. Een aantal maanden per jaar wordt de warmte in het huis uitsluitend opgewekt door passieve warmtebronnen, zoals de zon, lichaamswarmte en apparaten. Voor het ontwerpcertificaat "passiefhuis" worden bouwtekeningen en installatieprincipes van het gebouw getoetst aan de hand van een PHPP berekening. Met deze berekening worden de jaarlijkse warmtevraag, het primaire energieverbruik en de koelbehoefte uitgerekend. Om het uitvoeringscertificaat "passiefhuis" te verkrijgen wordt na realisatie getoetst of het gebouw overeenkomt met de invoer van het PHPP programma.ZORGELOOS BOUWEN
Als de Vergunning rond is dan is de tijd aangebroken voor de bouw. Met directievoering door Gulliver volgens een beproefd systeem worden ontwerpuitgangspunten, kosten, planning, maar vooral ook enthousiastme gehandhaafd gedurende de bouw. De directievoering wordt gedaan door Jo in't Veen met zijn jarenlange ervaring.

Directievoering omvat ondermeer de ondersteuning bij aannemerselectie en contractvorming, bouwoverleg, verslaglegging, kwaliteitscontrole en budgetbewaking. Wij zijn het eerste aanspreekpunt tijdens het gehele proces.

Kortom:
Zorgeloos bouwen met Gulliver architecten.