Gulliverarchitecten | diensten


AAN DE SLAG


Ontwerp samen met ons de ultieme woning

Beleef vooraf de woning in 3d

Architectuur in harmonie met de aarde

Bouw zorgeloos met onze vakkundige bouwbegeleiding

Groot comfort en lage energiekosten


ONTWERP IN 3D

Wellicht heeft u plannen voor het bouwen of uitbreiden van uw woning. Samen brengen wij in gesprekken uw visie en uw ideeen in kaart. Aan de hand van tekeningen en 3d-technieken kunt u vooraf de woning beleven. Op deze wijze komt in stappen het ontwerp tot stand van de ultieme woning.

Technische tekeningen en andere documenten volgen als basis voor de bouwaanvraag en het bouwtraject.

EXTRA COMFORT EN EEN LAAG ENERGIEVERBRUIK

Vroeg in de ontwerpfase wordt de ambitie op het gebied van energiezuinigheid besproken en het bijbehorende stappenplan. Om de woning energiezuining te maken wordt de strategie van de Trias Energetica toegepast, waarvan de drie stappen zijn: goed isoleren, gebruik van hernieuwbare energie en extra efficient gebruik van eventuele aanvullende fossiele energie.

Een extra goed geïsoleerde bouwkundige schil zorgt ervoor dat de energie niet verloren gaat. Vooral in de koudere maanden zorgt een energiezuinig huis voor veel extra comfort. Het gevolg van de extra goede isolatie is, dat de temperatuur overal in het huis constanter is. Dit komt doordat de minder gebruikte ruimtes, die over het algemeen minder verwarmd worden, warmer blijven door de goede isolatie. Hierdoor wordt ook de hoeveelheid tocht verminderd, die veroorzaakt wordt door de temperatuurverschillen tussen de ruimtes. Om het huis op een nog hoger niveau te krijgen van energiezuinigheid, kan worden gekozen voor het luchtdicht uitvoeren van de bouwdelen. Hier wordt een een ventilatiesysteem aan toegevoegd met warmte terugwinning. Hierdoor wordt de hoeveelheid warmteverlies door ventilatieluchtstroming beperkt.

Zoveel als mogelijk wordt gebruik gemaakt van natuurlijke energiebronnen, zoals de zon door middel van bijvoorbeeld grote ramen op de zuidkant van het huis, zonnepanelen en een zonneboiler. Daar worden geavanceerde installaties aan toegevoegd om op een zo efficient mogelijke manier in de resterende energie behoefte te voorzien. Dit kan bijvoorbeeld met warmtepompen, maar ook door het beperken van energieverlies door kleinere leidinglengten en driedubbel glas.ZORGELOOS BOUWEN
Als de Vergunning rond is dan is de tijd aangebroken voor de bouw. Met directievoering door Gulliver volgens een beproefd systeem worden ontwerpuitgangspunten, kosten, en planning gehandhaafd gedurende de bouw.

Directievoering omvat ondermeer de ondersteuning bij aannemerselectie en contractvorming, bouwoverleg, verslaglegging, kwaliteitscontrole en budgetbewaking. Wij zijn het eerste aanspreekpunt tijdens het gehele proces.

Kortom:
Zorgeloos bouwen met Gulliver architecten.